Aceasta este cea mai frecventă întrebare pe care și-o pun majoritatea comercianților și este de înțeles pentru că vănzările sunt singura lor sursă de venit. Angajarea unor agenți de vânzări poate fi o soluție, dar sunt puține cazurile în care un agent de vânzări poate vinde mai mult decât un magazin online, chiar și slab promovat, pentru că mediul online este tot mai accesat iar costurile sunt cu mult mai reduse decât în cazul magazinelor tradiționale. În cele ce urmează o sa vă recomandăm câteva sfaturi ale profesioniștilor în materie de comerț online:

  1. Este esențial ca fiecare angajat să aibă sarcini bine stabilite de care să se ocupe în mod special. Dacă cineva se va ocupa exclusiv de preluarea comenzilor și consilierea clienților, trebuie să existe și o persoană sau chiar două care să se ocupe de promovare, stabilirea de relații cu viitorii colaboratori și găsirea de noi oportunități pentru ca afacerea sa crească. 
  2. Apelează la profesioniști care să creeze un magazin online profesional.
  3. Investește în publicitate, fie că este vorba de optimizarepentru motoarele de căutare (SEO), Google Ads, Facebook sau alte forme de publicitate.
  4. Planificăți afacerea și întocmește săptămânal un raport despre activitatea avută, reușind astfel să vezi cât ai evoluat sau să încerci să găsești modalități de a remedia erorile ce te impiedică să avansezi.
  5. Reinvesteste o suma, fie ea minimă, din câștigul avut în promovarea afacerii tale.
  6. Desfașoară frecvent campanii de reduceri, concursuri, dar REALE, chiar dacă reducerea este cuprinsă între 1-10 %, clienții vor aprecia mai mult acest lucru decât sa fie mințiți cu reduceri de 50% iar produsul să ramană la prețul vechi.
  7. Fii activ pe retelele de socializare.

Acestea sunt doar câteva din sfaturile nostre prin care am încercat să raspundem intrebarii: Cum să vinzi mai mult? Pentru un audit GRATUIT al afacerii tale nu ezita să ne contactezi, vei primi în cel mai scurt timp o analiză detaliată a businessului tău.

Cum sa vinzi mai mult

Loading