Optimizarea pentru motoarele de căutare

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este cel mai important proces ce ajută la îmbunățirea poziției website-ului în motoarele de căutare. Optimizarea este se împarte in 2 etape: Optimizare On-Page si optimizare Off-Page.

Optimizarea on-page conține tehnicile ce se aplică paginii pe care vrei să o plasezi în clasamentul unui motor de căutare. Optimizarea on-page are un rol foarte important în procesul de optimizare pentru motoarele de căutare, ea fiind primul pas ce trebuie făcut în promovarea unui website. Iată câteva aspecte ce țin de optimizarea On-Page:

  1. Cuvintele cheie. Analiza și stabilirea cuvintelor cheie este primul pas pentru o strategie SEO de succes (este de preferat ca evidențierea cuvintelor cheie să fie realizată folosind tagurile H1, H2).
  2. Meta tag-urile. Meta titlul și meta descrierea joacă un rol vital în strategia SEO, acestea indicând motoarelor de căutare informații cu privire la conținutul website-ului.
  3. Conținutul. Motoarele de căutare au declarat că realizarea de conținut de calitate (unic) este cel mai bun mod de a crește poziția cuvintelor cheie și de asemenea cel mai bun mod de a oferi experiențe reale și pozitive utilizatorilor.
  4. Imaginile produselor. Dacă aveți impresia că imaginile nu joacă un rol important în procesul de indexare, vă înșelați. Folosire corectă a tagurilor pentru imagini influețează benefic poziția acestora în căutările clienților
  5. Folosește sitemap. Un sitemap este un fisier html sau xml care conține o schemă a structurii website-ului. Este foarte importantă existența un sitemap, acesta ajutând la o mai bună și rapidă indexare a paginilor.

Optimizarea Off-Page:

Optimizarea off-page se referă la partea de optimizare externă a site-ului, odată optimizat on-page (intern) site-ul are nevoie de backlink-uri, articole unice, publicate pe site-uri cu autoritate ridicată, este foarte important ca toate aceste tehnici sa fie aplicate treptat pentru a evita ca motoarele de cautare să ne penalizeze website-ul.

Pentru mai multe informații despre optimizarea pentru motoarele de căutare sau orice alte nelămuriri growyourbusiness.ro vă stă la dispoziție.

Optimizarea pentru motoarele de cautare

Loading